מוזיאוני מאדאם טוסו

המדריך השלם לביקור במוזיאוני מאדאם טוסו ברחבי העולם (מעודכן ל-2025)

רשת מוזיאוני מאדאם טוסו היא אחת מרשתות המוזיאונים המפורסמות והוותיקות בעולם המתמחה בפסלי שעווה מדויקים של אישים מפורסמים מכל תחומי החיים. הרשת נוסדה על ידי מארי טוסו, אמנית צרפתייה שהחלה ליצור פסלי שעווה בפריז במאה ה-18.

המוזיאון המקורי נפתח בלונדון בשנת 1835, והפך מהר מאוד לאטרקציה תיירותית פופולרית. כיום הרשת מפעילה סניפים בערים מרכזיות רבות ברחבי העולם, כולל ניו יורק, אמסטרדם, הונג קונג, לאס וגאס, סידני, סינגפור, ועוד (הרשימה המלאה, בהמשך המדריך).

בכל מוזיאון מוצגים פסלי שעווה מדויקים להפליא של ידוענים, פוליטיקאים, ספורטאים, דמויות היסטוריות וכוכבי בידור. הפסלים נוצרים בתהליך מורכב הנמשך כארבעה חודשים, תוך שימוש במדידות מדויקות, צילומים, והקפדה על כל פרט כולל צבע העיניים, השיער והעור.

המוזיאונים מתעדכנים באופן קבוע עם דמויות חדשות ורלוונטיות לתקופה, ומציעים חוויה אינטראקטיבית למבקרים שיכולים להצטלם עם "הכוכבים" ולהשתתף בתצוגות תלת-ממדיות שונות. כל סניף מציג גם דמויות מקומיות הרלוונטיות למדינה בה הוא ממוקם, לצד הדמויות הבינלאומיות המוכרות.

מאדאם טוסו בעולם - רשימת הסניפים המלאה

רשת מאדאם טוסו מונה עשרות סניפים בכל רחבי העולם. להלן הרשימה המלאה:

אסיה: בייג'ינג, צ'ונגצ'ינג, שנחאי, ווהאן, הונג קונג, דלהי, טוקיו, סינגפור, בנגקוק, דובאי

אירופה: אמסטרדם, ברלין, בלקפול, בודפשט, איסטנבול, לונדון (הסניף הראשון והמקורי), פראג, וינה

ארצות הברית: הוליווד, לאס וגאס, נאשוויל, ניו יורק, אורלנדו, סן פרנסיסקו, וושינגטון די סי

אוסטרליה: סידני

ביקור במוזיאון מאדאם טוסו - טיפים שכדאי לדעת!

  • מרבית הסניפים פופולריים ומבוקשים מאוד בקרב התיירים. לכן, מומלץ תמיד לרכוש כרטיסים מראש כדי לשריין לעצמכם את התאריך הנוח עבורכם וגם כדי לחסוך את התורים הסופר ארוכים בקופות הכרטיסים במוזיאון.
  • הזמן המומלץ והממוצע בביקור במוזיאון מאדאם טוסו, הוא בין שעה לשעתיים. תלוי בקצב האישי שלכם.
  • במקרים רבים, אתרי הכרטיסים, מציעים כרטיסים משולבים למאדאם טוסו יחד עם אטרקציות נוספות באתה העיר. בדרך כלל כרטיסים אלו משתלמים ומציעים הנחה משמעותית.
  • הזמן האופטימלי לביקור במוזיאוני מאדאם טוסו, הוא בשעות הבוקר המוקדמות או לקראת סגירה כשיש פחות מבקרים.
  • לא להתבייש – בניגוד למוזיאונים הקלאסיים, מאדאם טוסו מאפשר להתקרב (ואף לגעת במקרים רבים) לפסלים ולהצטלם יחד איתם בסלפי כמובן.

מוזיאון מאדאם טוסו - היסטוריה בקטנה

מוזיאון השעווה מאדאם טוסו נוסד בלונדון בשנת 1835 על ידי פסלת השעווה הצרפתייה מארי טוסו. ראשיתו של הסיפור מתחיל בשנת 1761, כאשר מארי נולדה בשם מארי גרוסהולץ בשטרסבורג שבצרפת. אמה עבדה אצל פיליפ קורטיוס בברן שבשוויץ, רופא שהיה מיומן ביצירת דגמי שעווה. קורטיוס לימד את מארי הצעירה את אומנות פיסול השעווה, וכאשר עבר לפריז, היא ואמה הצטרפו אליו.

בגיל 17, על פי זיכרונותיה, היא הפכה למורה לאמנות של מאדאם אליזבת, אחותו של המלך לואי ה-16. במהלך המהפכה הצרפתית היא נכלאה למשך שלושה חודשים, אך שוחררה בהמשך. בתקופת המהפכה, היא יצרה דגמי שעווה של קורבנות רבים.

לאחר מותו של קורטיוס ב-1794, מארי ירשה את אוסף דגמי השעווה הגדול שלו. במשך 33 השנים הבאות, היא נדדה ברחבי אירופה עם תערוכה נודדת מהאוסף. היא התחתנה עם פרנסואה טוסו ב-1795, אימצה את שם משפחתו, ושינתה את שם התערוכה ל"מאדאם טוסו".

ב-1802 היא קיבלה הזמנה להציג את עבודותיה בתיאטרון ליסאום בלונדון. בשל מלחמות נפוליאון, היא לא יכלה לחזור לצרפת והמשיכה להציג ברחבי בריטניה ואירלנד. בשנת 1835 היא התיישבה בבייקר סטריט בלונדון ופתחה את המוזיאון.

אחת האטרקציות המרכזיות במוזיאון היה "חדר האימים", שהציג קורבנות של המהפכה הצרפתית ודמויות שעווה של רוצחים ופושעים אחרים. המוזיאון הפך במהרה להצלחה מסחרית והיה לחלק בלתי נפרד מחיי התרבות בלונדון הוויקטוריאנית.

עד שנת 1883, המקום המוגבל באתר בבייקר סטריט הוביל את נכדה של טוסו להזמין בניית מבנה במיקומו הנוכחי של המוזיאון ברחוב מרילבון. הגלריות החדשות נפתחו ב-14 ביולי 1884 וזכו להצלחה גדולה.

לאורך השנים, המוזיאון הוסיף דמויות שעווה רבות של אישים מפורסמים והיסטוריים, כולל לורד נלסון, הדוכס מוולינגטון, הנרי השמיני והמלכה ויקטוריה. חלק מהפסלים המקוריים שנוצרו על ידי מארי טוסו עצמה עדיין קיימים, למרות שרבים מהמודלים הישנים יותר ניזוקו בשריפה ב-1925 ובהפצצות על לונדון במלחמת העולם השנייה.

כיום, מוזיאון מאדאם טוסו הוא רשת בינלאומית של מוזיאוני שעווה, עם סניפים רבים ברחבי העולם. הסניף הראשון מחוץ לבריטניה נפתח באמסטרדם ב-1970, ומאז נפתחו סניפים נוספים באסיה, אירופה, צפון אמריקה ואוקיאניה.

מוזיאוני מאדאם טוסו – כל הפרטים על רשת המוזיאונים הבינלאומית המצליחה